مسجد جامع کارزین؛ گنجینهای از تاریخ و معنویت در میان نخلستانها
- شناسه خبر: 9512
- تاریخ و زمان ارسال: 9 فروردین 1404 ساعت 0:52

به گزارش آوای قیروکارزین، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان قیروکارزین، به اهمیت تاریخی مسجد جامع شهر کارزین اشاره کرد و افزود: “مسجد جامع شهر کارزین یکی از آثار شاخص این منطقه است که در سالهای اخیر تحت مرمت و حصارکشی قرار گرفته است. این مسجد تاریخی همچنان به عنوان یکی از مهمترین اماکن مذهبی منطقه شناخته میشود.”
ابراهیمی ادامه داد: “این مسجد در ایام خاصی همچون تاسوعا و عاشورا، پذیرای جمعیت زیادی از مردم و گردشگران مذهبی است. با توجه به موقعیت خاص این مسجد در میان نخلستانهای قدیمی و نزدیکی آن به شهر قدیمی و زلزلهزده کارزین، مرمت و بازسازی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.”
مسجد جامع کارزین که به دوران عمربن عبدالعزیز تعلق دارد، در سال ۱۳۸۷ به ثبت ملی رسید، در طول سالها دچار تخریبهایی شده بود که به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در سال ۱۳۸۸ مورد بازسازی قرار گرفت. شبستان این مسجد با معماری دوره قاجار و ۱۶ ستون و ۱۲ طاقنما با استفاده از مصالح بومی شامل سنگ، ملات گچ و شیره آهک ساخته شده است. این مسجد با زیربنای حدود ۲۵۰ مترمربع، نمونهای از معماری دوره قاجاریه با سبک معماری دوره زندیه محسوب میشود.